ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подходяща храна дарява с настроение през дългите зимни месеци – продължение

Спанакът, маслините и бадемите също повишават настроението и при това съдържат малко калории

Срещу депресия помагат и продукти, богати на биотин – черен дроб, яйца, мляко, зеленчуци.

Когато е в състояние на депресия, организмът се нуждае от адаптогени – вещества, повишаващи способностите на компенсаторните системи. Много билкови чайове съдържат адаптогени – жен-шен, жълт кантарион, ехинацея, зелен чай, джинджифил, елеутерокок и др. Полезни са при нервно изтощение, възникващо в резултат на напрегната умствена дейност.

Подправките могат не само да върнат вкуса към живота, но и да възстановят сексуалния живот. Канелата например е известно тонизиращо и възбуждащо средство, а кардамонът влияе положително върху психо-емоционалната сфера, стимулира ума, сърцето, дава усещане за яснота и радост.

В кардамона се съдържат калций, фосфор, желязо, магнезий и цинк, както и витамините Bv В2, В3.Той действа благотворно на нервната система, снема напрежението, стимулира работата на мозъка, половите органи.

Джинджифилът от древността се слави не само като подправка, но и като лекарство: отстранява умората, апатията, усилва самоувереността, обаянието и сексуалното желание. Той е и прекрасен имуностимулатор и едно от най-ефективните средства за изчистването на организма от токсини. Истински енергиен коктейл е напитка от корен джинджифил с добавени канела и кардамон – не само сгрява душата и тялото, но и защитава от простуда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *