Лазерно избелване на зъбите или избелваща паста?


С течение на времето зъбите придобиват по-тъмен оттенък, което може да ви съ­стари. Защо се получава така?

С всяка из­минала година защитният безцветен го­рен слой на зъбите, емайлът, изтънява и под него започва да прозира дентинът, който е жълт на цвят.

Захарните изделия и сладките напит­ки ускоряват този процес, като увелича­ват киселинността на слюнката и в резул­тат на това емайлът се напуква. Остатъ­ците от плодове, кола, кафе, чай и черве­но вино се просмукват в цепнатините и оцветяват зъбите. Никотинът също до­принася за потъмняването на зъбите.

Хиляди хора по света споделят една и съща мечта – за по-бели зъби. Съществу­ват няколко възможности за избелване на зъбите.

 

Лазерно избелване

Най-често при­лаганата процедура за избелване на зъбите. Стоматологът покрива устата и венците ви, намазва зъбите с избел­ващ гел (съдържащ хидроген перок­сид) и започва да ги обработва с лазер, за да ускори действието на избелва­щото вещество. Чрез лазерното из­белване зъбите стават с пет или шест нюанса по-бели. Най-лесно се залича­ват кафявите и жълтеникавите петна, докато сивите тетрациклинови петна се премахват по-трудно. Тази избелва­ща процедура не е подходяща за хора­та с чувствителни зъби и устна лига вица. Избелването обикновено про­дължава около един час.

 

Избелващи пасти за зъби

Днес те съдържат ензими и химични веще­ства. До неотдавна много от тях имаха абразивни частици в състава си, но обновените формули са по-щадящи към емайла. Непрекъснато се появя­ват нови марки избелващи пасти за зъби, но не забравяйте, че чрез тях ни­кога не би могъл да се постигне съ­щият ефект, както при лазерното или обикновеното избелване.

 

5 правила за винаги хубави и здрави зъби

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *