Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психология на развода: Как да подготвим детето?

Децата са най-потърпевши от обтегнатите родителски взаимоотношения

В началото може да направите подборка от заглавия с класически филми на тема развод, нека ги прегледат, да прочетат специализирана и художествена литература на сходни теми. Нека децата се постараят да погледнат на ситуацията „отстрани“, да я оценят и да изработят най-добрата линия на поведение за себе си и за родителите.

Когато съобщите за намерението си да се разведете, задължително обяснете причините, поради които бъдещият ви съвместен живот е невъзможен. Бъдете откровени и искрени -децата ще ви разберат, дори и да са още малки.

Представете решението за развода като взето съвместно и от двамата родители. Не стоварвайте вината за разрушения брак само върху единия от съпрузите: колкото и да ви е тежко, постарайте се заради децата да споделите вината поравно.

Поддържайте у тях чувството на уважение към другия родител и никога не го осъждайте след развода в тяхно присъствие. Напротив; старайте се да изтъкнете добрите страни в характера на бившия си партньор, спомнете си добрите постъпки на половинката си. Не забравяйте, че всяка лоша дума, казана по адрес на бащата или на майката, се възприема от децата болезнено.

След развода се постарайте да запазите поне някои от семейните традиции. Например на рожден ден организирайте празници, интересни пътувания. Не лишавайте децата си от това удоволствие. Дори и двамата вече да сте открили щастието си с други хора, се постарайте да убедите новите членове на семейството да поддържат любимите традиции на децата ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *