ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Остаряваме и се смаляваме

Добрата новина е, че ако не страдате от сърдечни заболявания, сърцето може да ви служи на 70, 80 и 90 години също толкова добре, както и на 20.

 

Мозъкът ни се смалява

След 30-те мозъкът започва да губи неврони. И така, когато станете на 80, той ще тежи с около 7% по-малко, отколкото когато сте били на 25. Но само няколко дефицита могат да бъдат свър­зани със стареенето. Първо, когато мозъ­кът остарява, се забавя скоростта, с която обработва информацията. Второ, опре­делени типове памет намаляват, като на­пример способността да си спомните ду­ма или име. Но това по никакъв начин не повлиява на мисленето и мозъчната ви дейност или на способността да се спра­вяте сами с нещата.

 

Костната плътност отслабва

До 30-годишна възраст образуването на костна маса в организма ни преоблада­ва над загубата й. След 40-те всяка година губим около 1% от нея. При жените може да се стигне до намаляване с 20% на кост­ната плътност в рамките на 5-7 години след настъпване на менопаузата, което значително увеличава риска от фракту­ри. Можете да предотвратите това, като редовно приемате калций или правите упражнения с вдигане на тежести, а на някои жени се препоръчва хормонозаместителна терапия.

 

Настъпват промени в репродуктивната система

Промените, които на­стъпват в нея с възрастта, са по­степенни и не е задължително да оказват влияние върху сексуалния ви живот. При сексуално активните по-възрастни мъже продължават да се образуват поло­ви хормони и семенна течност с почти същите нива, както и на младини. Въз­можно е да възникнат проблеми с прос­татата, която се уголемява и притиска уретрата.

При жените се наблюдава значителен спад в нивата на хормоните по време на менопаузата, което се отразява и на здра­вословното състояние. Но това може да бъде преодоляно, ако се вземат своевре­менни мерки.

 

Имунитетът ни отслабва

Тимусът, в който се образуват Т-лимфоцити и е главен орган в борбата с инфекциите, е с намаляващи размери с възрастта. В резултат на това ставате по податливи към тях. За щастие съвремен­ната медицина има начин да се справи с причинителите на повечето инфекциоз­ни заболявания. Лесно изпълними мерки като приема­не на определени витамини и билки, как­то и пълноценният сън могат да повишат имунитета ви.

 

Обновете мозъчните си клетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *