Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се развива сърдечните заболявания?

Сърдечното заболяване е естествен резултат от измененията, които ста­ват в артериите. Нарастващото и често срещано напоследък присъствие на норепинефрин и други стресови хормони в организма, съчетано с високо кръвно налягане, повреждат стените на артериите, водещи към сърцето.

Върху тях започва да се трупа холестерол като съставна част на липопротеините с мал­ка плътност. Образувалите се атероскопични плаки запушват кръвоносните съдове и ограничават притока на кръв към сърцето.

Храната с високо съдържание на холестерол, каквато е храната от живо­тински произход, особено млякото и месото, ускорява развитието на сърдечно­съдови заболявания. Същото се отнася и за продуктите, богати на мазнини, които се съдържат в животинските храни и някои растителни масла.

Наситените мазнини подпомагат изработването на излишни за организма свръхколичества холестерол в състава на липопротеините с малка плътност – това е така нареченият „лош“ холестерол, и снижават съдържанието на холес­терола в състава на липопротеините с висока плътност – „добрия“ холестерол. Това води до допълнителни загуби за организма, тъй като „добрият“ холестерол помага за прочистването на артериите. Рафинираната захар и скорбялата също могат да вдигнат съдържанието на холестерола. Блокирането на притока на кръв към сърцето, предизвикано от стесняването на артериите от холестероловите плаки, обикновено се проявява с болки в гърдите, стенокардия, аритмия (нарушение на сърцебиенето). Тези симптоми са знак за развитието Ни някаква сърдечно-съдова болест. При отсъствието на тези симптоми първият сигнал за заболяване може да бъде сърдечен пристъп.

Ако вече ви се е случвало, заплашват ви две опасности. Артериите ви ще продължават да се задръстват с плаки, които в даден момент могат напълно да преградят пътя на кръвта. А само една откъртена плака може да предизвика образуването на кръвен съсирек – тромб, който също е в състояние да блокира напълно циркулацията на кръвта в стеснените артерии. Ако този тромб тръгне по кръвоносните съдове към мозъка, може да предизвика инсулт. Всяко препят­ствие по пътя на кръвта лишава сърцето от кислород и е в състояние сериозно да повреди сърдечния мускул. Точно затова сърдечните пристъпи често завърш­ват със смърт.

Стандартното лечение на сърдечните заболявания е насочено към изключ­ването на рисковите фактори, които подлежат на въздействие. Ако страдате от сърце, лекарят вероятно ще ви препоръча да отслабнете, да се стараете да избягвате стреса и да употребявате храна, бедна на мазнини и холестерол.Той ще ви каже още, че заниманията с някакъв спорт и физическите упражнения стабилизират кръвното налягане и нивото на холестерола в състава на липопротеините с ниска плътност. И не само това – физическите упражнения напълно предотвратяват или в най-лошия случай забавят образуването на плаки в ар­териите. Ако пушите, лекарят ще ви посъветва да се откажете от този вре­ден навик. Както и високото кръвно налягане, пушенето поврежда артериите, помага за образуването на плаки и тромби.

Но какво количество мазнини можем да си позволим? Помагат ли витамини­те и минералните вещества? Ефикасни ли са билковите препарати? Колко вре­ме трябва да отделяме за физически упражнения? И какви точно? Как да се справим със стреса? Можем ли да се доверим на водолечението?

Алтернативната медицина дава отговор на тези въпроси.

 

Ако искате бързо да решите проблемите със сърдечно-съдовите заболявания, тогава вземете ВИНОГИН МАКС!

Продуктът съдейства за разширяването на кръвоносните съдове, благодарение на революционното съчетание на гинко билоба с френското откритие за кръвооросяване ВИНИТРОКС /Vinitrox™/. Уникалното му действие се допълва още от гроздове семе, селен и магнезий, а това е много важно, защото стеснените кръвоностин съдове се смятат от специалистите за едни от най-важните причинители на инсулт и инфаркт.

Eкстрактът от ГИНКО БИЛОБА поддържа еластичността на кръвоносните съдове и елиминира свободните радикали. По този начин стимулира мозъка, усилва паметта, повлиява положително при проблеми като световъртеж, главоболие, сърдечна аритмия и др.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *