Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Струва ли си лечението с лазер?

През последните години и дори десетилетие нашумяха ал­тернативните лечебни методи.

Получаваме писма от наши читатели с конкретни оплаквания и въпроси какво лечение да предпочетат при определено заболяване. В днешния брой ще се опитаме да ги информираме за същността и лечебния ефект от лазерната те­рапия и лазерпунктурата с надеждата, че тези наши читатели ще намерят отговор на своето конкретно оплакване, за своето заболяване.

Днес специално за в. „Доктор“ коментира д-р Милен Христов, който освен медицинските специалности, които е придобил, вече Практикува и алтернативни методи – хомеопатия, лазерна терапия, лазерпунктура, електропунктура и ароматерапии.

Лазерното излъчване е изкуствен поток червена и инфрачервена светлина. По­падайки в организма, този лъч светлина внася енергия. Специалистите твърдят, че лазерното излъчване дори възстановява генетич­ните нарушения б клетките.

Те получили и убедителни данни за подобряване на имунния статус на човек под действието на лазерното излъчване. Учените дока­зали и антиоксидантния ефект от лазерния лъч. Ето как се обяснява ефектът от лазертерапията.

За първи път лазерна енергия с нисък интензи­тет са използвали дер­матолозите и хирурзите за лечение на дълго незарастващи рани и трофични язви. Но през 70-те години на миналия век прилагането на лазерно­то лечение се разширя­ва. Лъчи с инфрачервен спектър започнаха да се използват в лечението на болести на опорно- двигателния апарат.. В стоматологията лазер­терапията се прилага за премахване на възпали­телни процеси в устната кухина. То оказва своя положителен ефект и в пулмологията, и в кардиологията – при лечение на исхемична болест на сърцето.

В хода на наблюдени­ята лекарите стигнали до един изключително обнадеждаваш извод: ла­зерната енергия не само понижава нивото на холестерола в кръвта, но и повишава имунитета. Не само заздравява рани, но и 2-3 пъти удължава срока на ремисия при всякакви заболявания. Наред с ме­дикаментите на болните назначавали определена доза лазерно облъчване, вследствие на което те оздравявали много бързо.

 

ВНИМАНИЕ!

Лазерно излъчване с нисък интензитет подобрява микроциркулацията в кръвта и подхран­ването на тъканите. Стимулира и възстано­вителните процеси. Чрез кръвта лазерният лъч въздейства на болния органи „заставя“ износените клетки да се обновят. Така възстановителните про­цеси започват да се саморегулират и организмът преминава в състояние на биологично равновесие. Това е медицинското наименование на термина здраве. Всички органи и системи активно се тру­дят, а ние не стареем.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *