Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Последни сме по благотворителност

За 2011 г. най-благотворителната държава в света е САЩ, Ирландия е на второ място, а на трето е Австралия. България е на опашката и заема 145-о място от 153 държави, сочи изследване на дарителството в световен
мащаб.

Общият дарителски индекс на България е 17%, като хората, които са дарявали пари, са 13%, доброволците за хуманитарна помощ – 5%, а 32% са помагали на непознат.
В глобалния доклад се прави сравнение между нивата на дарявания и брутния вътрешен продукт на държавите, от една страна, и чувството на удовлетвореност от живота – от друга. Дарителският индекс за 2011 г. по света е нараснал до 32,4%, в сравнение с процент по-малко година по-рано.
Според проучването най-често срещано поведение през 2011 г. е това да се „помага на непознат“, като хората по света, които го правят, са с 2% повече спрямо 2010 г.
Около половината от световното население е помагало на чужд човек, за сравнение – по-малко от 3-ма от
всеки 10 души са давали пари за благотворителност или са били доброволци всеки месец.
Първенецът САЩ, които бяха на пето място през 2010 г., показват повишаване и в трите показателя. В челната десятка са още Нова Зеландия, Великобритания, Холандия, Канада, Шри Панка, Тайланд и Лаоската народнодемократична република. Държавите от Балканския регион са в последната група. Румъния е на 118-о място, а Турция – на 136-о.
Страните от Централна Европа също са далеч преди България. Спадът на даренията носи по-малко помощ при бедствия, по-малък достъп до чиста вода, добра хигиена и прилично жилище и намален капацитет на грижите за най-уязвимите групи в обществото, обясняват организаторите на изследването. Затова от жизненоважно значение е правителствата по света да предприемат необходимите стъпки за насърчаване на дарителството и подкрепата към благотворителните организации, препоръчват експертите в този важен доклад.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *