Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предозирането с интернет може да ви вкара в лудница

Хората стават обсебени и самотни, реално общуват много по-малко и живеят в свой, измислен свят

Ако се вярва на последните изследвания, използването на интернет може да провокира чувство на самота и потиснатост и дори да доведе до тежки психически заболявания.

Журналистът Тони Докупил привежда пример от действителността: американецът Джейсън Ръсел се съблякъл гол, излязъл на улицата и удряйки с юмруци по асфалта, крещял нещо несвързано за дявола. Лекарите установили, че Ръсел страдал от реактивна психоза. Обяснението било, че той внезапно се оказал в центъра на вниманието на целия свят: разобличителният му филм за престъпленията на полевия командир Джоузеф Кони събрал рекорден брой посещения в интернет.

„Същите виртуални инструменти, върху които се опира благородната мисия на Ръсел, се стовариха върху психиката му в безкрайна лавина от похвали и упреци“, пише авторът.

Отначало подозренията, че интернет може да влияе необратимо върху мисленето и емоциите, се смятали за наивни. Но Докупил съобщава: „Появиха се първите сериозни изследвания, рецензирани от научната колегия, и картината се оказа много по-мрачна от тримфалните фанфари на интернет утопистите“.

Съвременният интернет – мобилен, скоростен, изграден около социалните мрежи, всепроникващ – не само ни кара да затъпяваме и не само усилва самотата ни. Има сведения, че интернет поражда у хората тревожност и депресивност, предразполага към обсесивно-компулсивни разстройства и към синдрома на отслабеното внимание, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *