Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При кои хора най-често се образуват бъбречни камъни

Според статистиката всеки четвърти е застрашен от появата на тези образувания в бъбреците, жлъчката и пикочния мехур

Ново изследване на учени от медицин­ската школа на Ва­шингтонския универси­тет в Сейнт Луис открива пътя към по-ефективно медикаментозно лечение и по-правилно събиране на изследва­ния, които да оценят риска от възникване на камъни в бъбреците на човека. Известно е, че повечето камъ­ни в бъбреците се формират когато урината стане по-концентрирана и позволи на минерали­те в нейния състав да кристализират. Затова храненето играе тол­кова важна роля: т.е. в рисковата група са тези, които пият малко вода и поемат много сол. Обаче не е само това. Важна роля за развиване на такъв процес играе само един ген. Някои изменения в него увели­чават с цели 65% риска от образуване на камъни в бъбреците. Обикновено този ген е неактивен и бъбреците работят нормално. Но ако човекът започне да приема храна с високо съдържание на калций и сол, въпросният ген се активира и блокира придвижването на калция. Така той се концентрира в урината и провокира об­разуването на камъни.

МНЕНИЕТО НА СПЕЦИАЛИСТА:

Това всъщност ни дава по-ясна представа защо едни хора заболяват от бъбречно-каменна болест, а други – не. Използвайки тези знания, ние можем да помислим за по-ефектив­но лечение и понижаване на риска за потенциални­те болни – казва авторът на изследването, доц. Джангуй Хоу.

Между другото:

Оказва се, че редовната упо­треба на лимонов сок понижава риска от образуване на камъни в бъбреците. До този извод стигнали лекари от Центъра по урология в Сан-Диего, САЩ. За да се получи профилактичен ефект, 100 мл чист лимонов сок се разтварят в 2 литра чиста вода. Лекарите обясняват, че в лимоновия сок се съдържат цитрати и соли на лимоновата киселина и то във ви­соки концентрации. Цитратите предотвратяват процеса на обра­зуване на камъни в бъбреците.

В лимоните има най-много Цит­рати, макар, че те се съдържат и в другите цитрусови плодове.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

7 симптома, които показват увреждане на бъбреците

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *