Съвети за профилактика на нефролитиаза и бъбречно-каменна болест

Камъните в пикочните пътища могат да бъдат единични и множествени. Най-често срещани са калциево, оксалатните, уратните, смесените, по рядко – цистиновите и ксантиновите камъни.

Съвети за профилактика на нефролитиазата:

-          Съвет 1: Увеличете ежедневния прием на вода на 1, 5- 2,5 литра! Дневно да се осигури диореза над два литра!

-          Съвет 2: Избягвайте сухия климат, продължителното изпотяване! Да се избягват тежката физическа работа, работата при високи температури- огняри, земеделски работници, което води до отделяне на малки количества концентрирана урина.

-          Съвет 3: Избягвайте продължителното обездвижване!

-          Съвет 4: Своевременно лекувайте инфекциите на пикочните пътища!


Публикувано в категории: Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

1 Коментар »

  1. [...] ни дава по-ясна представа защо едни хора заболяват от бъбречно-каменна болест, а други – не. Използвайки тези знания, ние можем да [...]

    Коментар by При кои хора най-често се образуват бъбречни камъни | Лекува нет — 07.08.2012 @ 17:34

Напишете коментар


Още по темата

Как да имате здрави бъбреци? Полезни съвети!

Основната им функция е да изхвърлят отровните отпадъци от организма и да запазват нужните му белтъци, глюкоза и минерали.

Това са 5-те най-полезни напитки на планетата

Когато сте жадни не бързайте да се нахвърляте веднага на соковете и газираното, които са наблъскани с химикали и калории. Вместо това изберете някоя от напитките, които ние ви предлагаме и ви гарантираме, че тялото ви ще се влюби в тях.

Виж си урината и разбери как си със здравето

Съвсем нормално приемаме уринирането като част от работата на организма ни и почти никога не се вслушваме в „гласа” на тази телесна течност

Странна и опасна алергия: 26-годишна жена не може да пие… вода!

Тя е на 26 години и последните няколко месеца не е излизала от дома си. Просто живее в английската провинция, където се сипят дъждове, невиждани през последните 200 години.

Разберете колко вода трябва да пие всеки един от нас според теглото си!

Всеки човек, който държи да води здравословен начин на живот, знае, че трябва да пие достатъчно количество вода, за да може организмът му да изхвърли вредните вещества.

Колко вода трябва да пием?

Известно е, че редовното пиене на достатъчно вода се отразява блготворно на обмяната и дава отпечатък на начина, по който човек изглежда. Учените предупреждават, че трябва да се внимава с приема на живителната течност!

Пиенето на собствената урина лекува тежка депресия!?

Двойка се появи в сутрешното шоу на британска телевизия (ITV’s This Morning), за да възхваляват ползите за здравето от пиенето на собствената урина.

Виж какво се случва с онези, които пият мляко!

Редовната консумация на прясно мляко от възрастни може зле да се отрази на здравето им и дори да предизвика преждевременна смърт.

10 съвета как да придобиете навик да пиете вода

А знаете ли какво става с организма ви, когато не пиете достатъчно вода? Дехидратацията е в основата на всички болести, защото животът е вода!

42-годишна жена доказа, че водата наистина подмладява!

Жена на 42 години доказа, че водата наистина подмладява организма. Британката Сара е направила експеримент и е изумена от крайния резултат.

Сладката вода поддържа живота, а солената – баланса

Може би няма човек в света, който да не знае, че водата притежава разум

Спазвайте тези съвети, за да поддържате тялото си хидратирано!

Нашето тяло се нуждае от подходяща хидратация, за да функционира гладко!