Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

А вие знаете ли какви ги върши детето ви в Интернет?

Повечето тийнейджъри предпочитат да не казват на родителите си с какво се занимават в интернет

А вие знаете ли какви ги върши детето ви в Интернет?
А вие знаете ли какви ги върши детето ви в Интернет?

И макар че възрастните знаят това, те си затварят очите и не настояват да разберат точно каква е добре прикриваната истина. Но ето че изследвания на американски социолози, публикувани в началото на тазгодишната лятна ваканция, недвусмислено показват, че сърфирането в мрежата се превръща във все по-опасен „спорт“ за младите.

Какво най-често крият от родителите си подрастващите? На първо място това е фактът, че публикуват в Мрежата персонална информация и свои снимки, нищо че добре знаят рисковете от подобно споделяне. Второ, 73,5% от тях редовно посещават сайтове с непрепоръчително за възрастта им и нецензурно съдържание, независимо от забраните на възрастните и евентуалните защити на домашния компютър. Впрочем, тази пречка е лесна за заобикаляне – 23% от децата просто използват устройство, което не се проверява от родителите, а други 21% влизат в интернет през мобилните си телефони. Цели 43 % от тийнейджърите си признават, че търсят в Мрежата достъп до сцени с насилие, 36% разглеждат еротични сайтове, а 32% се интересуват от откровено порнографски. Над 70% от американските подрастващи заобикалят родителските забрани за достъп до непозволените интернет адреси, докато през 2010 г. делът на „начинаещите хакери“ е бил само 45%.

Прикриването на следите в Мрежата е фасулска работа за кажи-речи всеки сърфиращ. За да скрият пребиваването си в интернет, повечето хлапета (53%) просто чистят историята на браузера, други ,23% безскрупулно лъжат за своите занимания във виртуалното пространство и скриват своите текстови и видео съобщения, четем във вестник „Всичко за семейството“.

Специалистите са на мнение, че родителите подценяват компютърните умения на своите отрочета и разчитат, че с поставянето на елементарни филтри на компютъра ще им попречат да сърфират свободно. Проблемът с рисковия „спорт“ обаче може да бъде разрешен единствено чрез разумни разговори с подрастващите за опасностите, които ги дебнат във виртуалния свят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *