Готови за ваканция!

Предлагаме ви експертните съвети за ефикасната защита от слънцето. Специална програма подготвя за отпуската на море или планина.

Косата, лицето и тялото жадуват за почивка – да им помогнем да направят прехода към отпуската

Слънцето ли е най-големият враг на красотата?

Въпросът е в това да се анализират щетите, които то нанася, и да се направи всичко възможно да не бъдат допуснати.

Тоест, грижите трябва да започнат предварително – поне две седмици преди да стъпим на плажа. Миникурс от мезотерапия със специални коктейли помага срещу двата основни, проблема – дехидратацията и фотостареенето. Терапия с хиалуронова киселина с ниско молекуляр­но тегло позволя­ва проникване до дълбоките слоеве на кожата. Там се образува „резер­воар“ и кожните клетки могат да черпят влага от него в продълже­ние на 1200 часа. За да се избегне фотостареенето – тоест петната, с които често се връщаме от море, е добра терапията „аристократичен тен“. Тя действа преди, по вре­ме и след процеса на меланогенезата, тоест на образуването на пигменти в кожата.

Какво може да ни гарантира хубав тен на тялото?

Пилинг от главата до пе­тите – това е най-важното предварително условие. Няма равномерен и здравословен тен, ако кожата е покрита с мъртви клетки и различни несъвършенства, а те могат да бъдат премахнати с пилинга. Много е важно да се използват щадящи продукти, например на базата на нар и смокиня, за силно регенериращо дейст­вие. Освен това след пилинга е добре да се направи маска на цялото тяло за интензивна хидратация. Така кожата ще бъде готова да приеме слънцезащитата и да образуваме равномерен тен.

А как да подготвим косата за слънцето?

Като начало е добре да бъдат подстригани крайчетата й – тяхното състояние се влошава много под въздействието на слънцето, вятъра, морската сол или хлора от басейните. След това ще помогне адап­тивната слънцезащита. Кол­кото по-силно е слънцето, толкова по-активна трябва да е защитата, като се запа­зи непокътнат цветът на ко­сата. Особено ефикасни са продуктите, чийто защитен филтър съдържа екстракт от бамбук.

 

Слънцето гали, но и „хапе” кожата

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *