ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са признаците на вътречерепния хематом?

Вътречерепният хематом е състояние, което потенциално заплашва живота, затова изисква незабавно лечение.

Глав­ният мозък е заобиколен от течност, която го защитава от тласъци­те при придвижване на човека. Но тази течност невинаги е в състояние да блокира силата на рязко­то спиране или Внезапния удар. В подобна ситуация главният мозък е подло­жен на рязко сътресение, например ако човек сит удари главата в стената,. може да засегне мозъка и да доведе до лоши послед­ствия. Вътречерепен хематом се развива, когато в главния мозък или между него и черепа се случи спукване на кръвоносен съд. Хематомът, т.е. насъбирането на кръв, при­тиска мозъчните тъкани. Признаците могат да се развият веднага, но това може да се случи и след определено време.

Налягането на глав­ния мозък постепенно нараства и предизвиква:

  • главоболие;
  • прилошаване;
  • сънливост;
  • главозамайване;
  • повръщане;
  • объркано съзнание;
  • загуба на говор или забавен говор;
  • разлика в двете зеници на очите;

Ако количеството кръв, изпълнило мозъка или малкото пространство между мозъка и черепа е голямо, могат да възник­нат гърчове, летаргия и кома. Причината за такъв мозъчен кръвоизлив във всички случаи е травма на главата, често след катастрофа и удар по главата.

При възрастните хора хематом може да се развие дори и след лека травма. Невинаги се по­явяват синини, отворена рана или друг външен признак. Вътречереп­ният хематом изисква продължително възста­новяване. На възрастен човек са му нужни шест месеца, за да се оправи. Децата, за щастие, се възстановяват по-бързо и по-пълноценно.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *