Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Малки хитрини за по-качествен живот

Здравословният живот не трябва непременно да е стресиращ или пък много сложен. Предлагаме ви да вземете съвсем лесни мерки, но много полезни.

Яжте ябълките с обелките

В тях се намирай най-полезните вещества. Те задържат развитието на раковите клетки при рак на гърдата, черния дроб и дебелото черво.

Вдъхвайте лавандула

Стресирани сте? Няма нищо по- просто от този метод да се отпус­нете – капнете 2 капки етерично масло от лавандула върху носна кърпа и вдишайте този аромат дъл­боко. Изследванията показват, че най-много след 5 минути хормонът на стреса – кортизолът – намалява с 24 процента.

Хапвайте шам фъстък

Яжте всеки ден по една пълна шепа шам фъстък. Тези от участниците в проучването на университета в Пенсилвания, които ядели от тези ядки, след 4 седмици имали по- ниски стойности на холестерола. Общият холестерол спаднал с 6,7%, а нивото на лошия холестерол на­маляло с 11,6 процента.

Дишайте дълбоко

Бавното дълбоко коремно дишане успокоява вегетативната нервна сис­тема. Много помага и на жените в климактериума, тъй като наполови­на намалява неприятните усещания като горещите вълни например.

Намалете температу­рата в хладилника

Ако температурата в хладилника ви е над 4 градуса, положението в него е на критичната точка – над тази. температура бактериите .-започват да се увеличавайки застрашават с отравяне хранителните продукти. Затова завъртете копчето на по-ни­ска степен!

Дръжте главата си изправена

Дръжте главата си така изправена, все едно е вързана с шнур на тавана. Защото, ако вратът не е изпънат, тогава нервите и мускулите на тила може да бъдат редовно притискани и да предизвикват главоболие.

Пийте зелен чай всеки ден

Това намалява риска да се разбо­леете от рак и спомага да запазите добри умствени възможности и на стари години. Едно японско проуч­ване, направено сред 1000 възрастни хора, показва, че тези, които пиели по 2 чаши зелен чай ежедневно, направили теста за умствените спо­собности много по-добре от другите, които не пиели зелен чай.

Разтягайте мускулите на краката

Който няма много време за истински тренировки, трябва често да протяга краката си (под бюрото например). Това спомага да укрепва мускулите на бедрата.

 

 

Здравни тайни от целия свят

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *