Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Свежи на работното място

Не е тайна, че лошата атмос­фера в офиса се отразява зле на състоянието на кожата.Осемчасовият престой в затворено помещение, където непрекъснато работят климатици и венти­латори изсушава и уврежда лицето ни. Проблемът е, че невинаги прозорците са отворени, филтрите в климатика не се почистват редовно, а това води до повече бактерии във въздуха. По­паднали на незащитеното лице, те провокират различни раздразне­ния и обриви. Климатиците имат и друг неприятен ефект – правят кожата много суха, като я дехидратират постоянно.

 

Кожата страда от бактерии, застоял въздух и облъчване

Но това не са единствените вреди върху нея. Излъчвани­ята от компютъра намаляват имунитета и защитните й функции. Тя става все по- чувствителна и се нуждае от специализирана грижа.

Ако работите на открито, не въздъхвайте с облекче­ние. Там сте подложени на други вредни въздействия на външни фактори като вятър, топлина, слънце… Изброените обстоятелства не са маловажни и не бива да ги пренебрегвате, защото ускоряват процеса на състаряване на кожата и прово­кират появата на бръчки.

 

Аптечка… но с козметика              

Докато работите, трябва да мислите за своя безупречен здрав и свеж вид. За целта използвайте козметика, която укрепва и овлажнява кожата. Преди да отидете на работа, положете на лицето си подходящ дневен крем, който не само да е силно хидратиращ, но и да има антибактериални свойства.

На бюрото дръжте под­ръка тампони и лосион, с които периодично по­чиствайте замърсените пори на кожата. Това е важна профилактика, за да предотвратите бъдещо възпаляване, появата на комедони и обриви.

Много практични за работното място са спрейовете с термална вода, с които е добре да овлаж­нявате кожата на лице­то, шията, деколтето и ръцете. Те не само внасят нужната влага, но прида­ват и свеж вид на лицето през целия ден.

В работния кът и в дам­ската чантичка задължи­телно трябва да присъстват почистващи салфетки и ус­покояващ крем за чувстви­телна кожа, които действат бързо и имат великолепен ефект.

 

Не се обезводнявайте

И запомнете още едно пра­вило: недостигът на вода в организма вреди на кожата повече и от изсушения въздух. Пийте вода, когато усетите жажда или пре­съхване на устните. Това хем ще спаси кожата ви от дехидратация, хем ще има тонизиращ ефект върху цялото ви тяло.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *