Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сухо влагалище – как да реагираме?

Сухото влагалище не е болест или здравословно състояние, а белег на процес, който протича в организма

Много жени се срещат за първи път с проблема сухо влагалище едва когато навлязат в менопауза. И това е напълно нормално, защото ако няма оплаквания в здравословен план, едва ли съответната представителка на нежния пол ще се има проблеми от подобно естество.
Според редица специалисти, недостатъчното овлажняване или липсата на такова преди и по време на сексуален контакт при жената се обяснява от психологическа гледна точка. Важен фактор тук е желанието на жената за секс, но още дали любовната игра е била достатъчна, дали тя се чувства готова, сигурна, дали е спокойна. Когато жената е предразположена към секс, проникването от страна на партньора е лесно, безпроблемно и безболезнено.
Редица етапи обаче могат да предизвикат невъзможност за овлажняване по естествен път. Един подобен момент от живота на жената е времето, през която тя кърми, например, тъй като през този период нивата на естрогена в тялото все още не са достигнали до типичната норма.
Освен това, при жените, които страдат от диабет, сухото влагалище е сред честите състояния, които причиняват неразположение.
След като жената е достигнала до периода на менопауза, количеството на естрогена в тялото значително намалява, което се смята за предпоставка за трайно намаляване на естественото овлажняване.
В такива случаи, а и във всеки един момент, когато преди или по време на сексуален акт налице е недостатъчно овлажняване, специалистите препоръчват употребата на смазочни продукти, като важно правило е те да са на водна основа.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *