ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сексът е полезен не само за тялото, но и за ума

Сексът е полезен не само за тялото, но и за ума. Това са доказали специалистите от медицинското училище на Хамбург. Учените са доказали, че правенето на любов кара мозъка да работи по-добре и да прави хората по-интилигентни. Сексът повишава нивото на адреналин и кортизол – това са хормони, които стимулират дейността на мозъка. Освен това се произвеждат допълнително и ендорфин и сератонин, които са причината за повишаване на самочувствиетони.

Учените казват, че сексът ни прави по-умни и помага за решаване на проблемите ни като не е свързан с личния живот.Специалистите от Университета на кралицата в Белфаст са провели проучване как сексът се отразява на общото физическо състояние на човек. А от получените резултати се разбира, че:

Сексът подобрява обонянието. След секс се повишава нивото на хормона пролактин. Това на свой ред предизвиква стволовите клетки в мозъка да образуват нови неврони в обонятелния мозък.

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.Учените откриват, че хорта, които правят три пъти седмично секс и повече значително намаляват риска от инфаркт и инсулт.

Намалява теглото и подобрява общото състояние на организма. Доказано е, че един страстен секс изгаря около 200 калории, толкова, колкото 15 минути бягане на пътеката. Сексът също така увеличава производството на тестостерон, което води до здрави кости и мускули.

Правенето на секс намалява депресията. Хората, които правят по-често секс са по-малко склонни към депресия.

Анестезия. Непосредствено преди оргазъм нивото на хормона окситоцин се повишава пет пъти. Това от своя страна води до образуване на ендорфин, който има обезболяващ ефект. При жените сексът води до производството на естроген, който може да подтисне болката.

Намалява вероятността от грип и настинки. При човек, който прави секс един два пъти седмично размерът на имуноглобулина се увеличава, а той е известен с това, че укрепва имунната система.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *