ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Когато всички говорят за грипна епидемия…добре е да знаете, че най-важни са профилактичните мерки!

В регионите, където са регистри­рани случаи на заболяване на птици с високопатогенен вирус на грипа, е необходимо:

  • да избягвате контакт с домашни и диви птици навсякъде – в домаш­ните стопанства, на пазарите й на местата с масово струпване на птици, например до откритите водоеми; дръжте домашните птици, в дворовете си;
  • по никакъв начин не допускайте контакт на децата с домашни й с каквито и да са други птици. Това се отнася и за хората над 60 години, както и за страдащите от хро­нични сърдечносъдови и белодробни заболявания;
  • ако случайно сте имали някакъв контакт с потенциално инфекти­рана птица, следете температу­рата си в продължение на 7 дни. Ако тя се покачи до 37,5, освен това ви се появят симптоми на остро респи­раторно заболяване или инфекция на очите, незабавно се обърнете към лекар-специалист;
  • не купувайте птиче месо, нито яйца на територии, които са обя­вени за епизоотични. Пийте само бутилирана или преварена вода.
  • При контакт с потенциално ин фектирана птица или паднала до­машна птица, както и с други обекти, замърсени с фекалии – например кокошкарника, непременно използ­вайте защитно облекло – маски, за­щитни очила, халати, гумени ботуши и ръкавици. Използвайте защитното облекло и когато почиствате двора или кокошкарника.
  • За дезинфекция на местата със струпване на хора могат да се използват дезинфектиращи препа­рати, които притежават активност против вируса.
  • След приключване на работа свалете защитното облекло, из­мийте ръцете си, изперете дрехите в гореща сапунена вода, след това си вземете душ. Ръкавиците, найлоновите пакети и другите пред­мети за еднократно използване ги унищожете. А тези за многократно използване изчистете и измийте със сапун или прах. След това измийте ръцете си със сапун.

МЕЖДУ ДРУГОТО:

  • Още през лятото ООН изнесе една доста плашеща информация за за­връщането на птичия грип. Обоснова се с това, че вирусът H5N1 по време на миграцията на птиците може отново да се появи в региони, където по-рано заболяване­то не е било разпространено.
  • И посочиха страните, където това е възможно да се случи – Из­раел, България, Румъния, Непал и Монголия.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *