Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Осигурете безопасен сън на вашето бебе

Ако бебето ви е здраво то трябва да спи по гръб. Последните проучвания показват, че рискът от смърт в детското креватче е силно намален, ако бебето спи по гръб. Първите проучвания за това кой е най-добрият начин за спане при бебетата е направен в Нова Зеландия, по-късно тези проучвания са направени и в много други страни и резултатите са били едни и същи. Тези проучвания са установили, че най-добрият и полезен начин за спане на бебето е, когато то спи по гръб.

Има няколко теории, защо е по-безопасно бебето да спи по гръб, а не по корем. Една от тях е, че ако бебето е сложено с лице към чаршафите при дишане то не може да получава достатъчно кислород. Друга теория е, че бебето може да се задуши, ако спи на мек матрак, тъй като той поддава. Има регистрирани случай на бебета спящи във водни легла, които са се задушили. Една друга теория пък казва, че ако бебето спи с лице към матрака то може да вдиша и вредни микроби.

За да направите съня на бебето си безопасен е препоръчително то да спи на твърд матрак. Леглото трябва да бъде стабилно и отсрани да е оградено с лайсни високи около 60 см. За да може спокойно да пълзи в леглото си без да има опасност да падне от него.

Родителите не трябва да поставят мобилни телефони, играчки и други предмети в леглото на бебето за да не може то да се нарани. Може да се оставят играчки в детското легло, но те трябва да са меки. Възглавницата на бебето трябва да бъде удобна и в подходящите размери. Не е добре да се сложите на бебето възглавница за възрастни, тъй като то може да се задуши в нея. Завивките му трябва да стигат само до половината на леглото, за да не може бебето да се завие с тях през глава и да се задуши. Стаята, където спи бебето не трябва да е прекаленно затоплена. Температурата в нея трябва да е между 16 и 20 градуса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Осигурете безопасен сън на вашето бебе

  1. Pingback: Всичко за съня на бебето | Лекува нет

  2. Pingback: Бебето и неговото чувство за хумор | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *