Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Десетте заповеди на Аюрведа за естествено красива кожа

Аюрведа, древната система за лечение от Индия, е един цялостен подход за грижа за кожата. Ето десет съвета от тази традиция, които ще ви помогнат да поддържате кожата си мека, гладка и еластична през цялата година.Вие трябва да спазвате ритъма на сезоните. Зимата е идеалният сезон за да се подхрани кожата, пролетта е идеалният момент за да се направи рутинна детоксикация на кожата, а лятото е време за защита на кожата. Бъдете разумни, синхронизираите вашата диета с грижите за кожата. Диетата трябва да е в синхрон с годишните времена за да е кожата ви здрава и красива. 

Вие трябва да направите пълна промяна на вашите козметични продукти. Трябва да изхвърлите всички продукти, които съдържат химикали и да използвате само природни продукти.

Обърнете внимание на диетата си. Хранете кожата си отвътре с подходящи храни, които да я направят здрава и красива.Варени листни зеленчуци, изобилие от пресни сезонни зеленчуци и и сочни плодове са отлични за кожата. Богата на природни антиоксиданти, те защитават кожата от вредните свободни радикали и я предпазват от стареене и болести. Не премахвайте всички мазнини от диетата си, разумният прием на мазнини помага на кожата да е мека, еластична и сияеща. Пийте много вода през целия ден.

Развиите здравословни хранителни навици. Храненето е много важно за външния вид и здравето на кожата. Нещо толкова просто, като пресен джинджифил смесен с лимонов сок преди хранене може да на храносмилането ви. Не пиите леденостудени напитки, тъй като те пречат на храносмилането ви. Яжте само когато сте гладни прекомерната употреба на храна е вредна и за кожата.

Правенето на масаж на цялото тяло трябва да стане част от грижите, които полагате за вашата кожа. Използвайте кокосово, маслинова или бадемово масло те най-добре влияят на кожата и я правят по здрава и красива. Масажът спомага за повишаване на движението, помага на тялото да отстрани токсините и по този начин тонизира кожата, прави я гладка и еластична.

Трябва да получавате пълноценна почивка. Най-добре за кожата ви и е да спите минимум по осем часа на денонощие, тъй като по време на сън организмът ви се въстановява напълно, а по този начин и кожата ви си остава по-свежа и красива. Кожата не може да си върне красотата, ако продължително не сте си доспивали и сте се лишавали от този вид почивка. Кожата ви е като огледало – тя отразява всичко, което се случва вътре в тялото, и ума.

Активно трябва да се борите със стреса. Стресът е голяма заплаха за здравето и външния вид на човек. Има много упражнения, техники за медитация,йога и дихателни упражнения, които могат да ви помогнат да се преборите със стреса. Ароматерапията, компанията на приятели, музиката, както и позитивното отношение към живота също са полезни за справяне със стреса.

Не пропускайте дори  и един ден да се погрижите за кожата си. Ежедневната грижа за кожата е необходима за да е кожата ви по-дълго свежа, млада и здрава. Всеки ден правете четрите основни неща почистване, тонизиране, подхранване и овлажняване на кожата, така ще запазите кожата си чиста и здрава.

Експериментирайте като впръсквате в кожата си ежедневно флорални води, докато не откриете, коя от тях ви кара да се чувствате свежи.Започнете все по-често да използвате природни продукти и отхвърлете всички тези, които са с някакви химикали.Резени от краставици напримир потопени в розова вода могат да успокоят кожата ви много бързо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *