ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасна ли е бактериалната вагиноза?

Бактериалната вагиноза е вагинално заболяване, при което се произвежда вагинално течение в резултат на свръхрастеж на нормалните бактерии във влагалището. Във влагалището на жената живеят няколко вида бактерии и когато съотношението между тези няколко вида бактерии стане небалансирано, една жена може да получи вагинално течение, което да има лош мирис. Бактериалната вагиноза не е опасна, но може да доведе до тревожни симптоми. Симптомите са като тези при гъбични инфекции на влагалището и трихомониаза и затова трябва да се направят изследвания за да бъдат изключени тези инфекции предавани по полов път. Бактериалната вагиноза е често срещано състояние, а изследванията показват, че приблизително 29% от жените в света са засегнати. Бактериалната вагиноза се среща в около 16% от бременните жени и при 60% от жените, които имат полово-предавани болести.

Много жени с бактериалноа вагиноза всъщност нямат симптоми. И все пак вагиналното течение и миризмата са преобладаващите симптоми. Обикновено няма други симптоми. Счита се, че вагиналното течение е нормално при всяка жена, но когато то стане повече от обичайното трябва да се посети лекар за да се опредили на какво се дължи това.

Лечението на бактериалната вагиноза се прави с два вида лекарства: това са метронидазол и клиндамицин. Идвете лекарства могат да бъдат приети под формата на хапчета през устата или под формата на паста или крем, които се поставят във вагината.

Метронидазолът под формата на вагинален гел е най-ефективното лечение то се прилага преди лягане в продължение на пет дни, а ако се приема под формата на хапче се пие по два пъти дневно по 500мг. в продължение на 7 дни. Странични ефекти съществуват при приема на хапче, които включват метален вкус в устата, гадене и временно понижаване на кръвното налягане, затова повечето жени избират да проведат лечението с метронидазол под формата на крем.

Клиндамицинът е крем, които се поставя във влагалището преди лягане в продължение на седем дни. Това лекарство може да се пиема и през устата по 300 мг. дневно в продължение на 7 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Опасна ли е бактериалната вагиноза?

  1. Pingback: Имаш причина за усмивка – СТРАХОТЕН СЕКС | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *