Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ябълки и ягоди предотвратяват развитието на рак на шийката на матката

Вашият избор на храни може да ви предпази от рак на шийката на матката. Храненето с различни плодове и зеленчуци може да помогне да се предпазите от това заболяване. В повечето случай рака на шийката на матката се причинява от инфекция с човешки папиломен вирус и поради тази причина експерти смятат, че диета с високо съдържание на антиоксиданти, каротеноиди, флавоноиди, както и фолиева киселина може да помогне на тялото в борбата с раковите заболявания.Необходимо е да включите в диетата си храни, които успешно се борят с рака на шийката на матката.

Флавоноидите са химични съединения, които се съдържат в плодовете и зеленчуците и се смятят за водещи при защитата от ракови заболявания. Храни богати на флавоноиди са: ябълки, аспержи, черен дрол, броколи, брюкселско зеле, зеле, червени боровинки, чесън, маруля, соя, спанак, лук.

Учени са доказали, че фолиевата киселина много помага на тялото да спре развитието на рака на шийката на матката. Храните, които може да включите във вашата диета богати на фолиева киселина са: авокадо, нахут, зърнени каши и хляб, леща, портокали и ягоди.

Каротеноидите са източници на витамин А те са от полза за предотвратяване на рака на шийката на матката. Те се съдържат в моркови, сладки картофи, тиква и всички останали оранжеви плодове и зеленчуци.

Най-добрият начин за предотвратяване на рака на шийката на матката е да се храним по-разнообразно и здравословно като ядем минимум 5 порции зеленчуци и плодове на ден, включим в диетата си повече храни съдържащи фибри, ограничим консумацията на мазнини, сол и захар, както да намалим приема на алкохол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *