Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли лечение на бебешките колики

Не е необичайно за новородените бебета, да минат през периоди, когато се показват необичайно раздразнителен или плачат без причина. Възможно е обаче да имат колики, те се прояват като остра коремна болка с интензивни спастични спазми. Има някои фактори, които може да доведат до колики, болка и дискомфорт.

• Новородените имат незряла храносмилателната система. Мускулите, които поддържат храносмилането не са се развили правилно и не могат да преместват ефективно храната към храносмилателния тракт. Освен това, при новородените липсват пробиотици, които подпомагат храносмилането те се развиват с течение на времето. Това обяснява защо почти всички деца израстват с колики през първите шест месеца

• Някои храни, предназначени за кърмещи майки съдържа летливи химикали и алергени, които при малък процент от децата водят до дискомфорт и колики. Чрез кърменето, микроелементи от различни храни се предават чрез кърмата на бебето и така причиняват подуване на стомаха и колики.

• Деца често поглъщат въздуха, докато кърмите или по време на напрегнат плач, което увеличава газовете и подуването на корема.

Има няколко лечения за бебешки колики. Както винаги, можете да се консултирате с вашия педиатър първо, преди да дадат бебето някакви лекарства или добавки. Хомеопатичните лекарства могат да бъдат отличен избор за лечение на колики.Хомеопатията е напълно безопасна и няма никъкви странични ефекти.

Етерични масла и екстракти (копър масло, карамфилово масло, копър екстракт от джинджифил екстракт, и т.н.) се използват от много хора за лечението на колики при бебетата под формата на чайове. Много експерти обаче изказват съмнения, че те са безопасни, затова преди да дадете на бебето си някои от тези екстракти се консултирайте с педиатър.

Някои хора препоръчват лечението със сода бикарбонат, но това е абсолютно забранено лечение за бебета, тъй катонатриевия бикарбонат е основа, която променя естественото рН на стомашната киселина и може да увреди стомаха на бебето ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Има ли лечение на бебешките колики

  1. Pingback: Как да успокоиш плачливото мъниче | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *