ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справя с лошия дъх в устата

Причината за неприятния дъх от устата може да е заболяване на стомашно чревния-тракт. В този случай е необходимо да се консултирате с гастроентеролог. Не е изключено обаче това да се дължи на някои заболявания на венците: гингивит – повърхностното им възпаление; пародонтит – съпровожда се с образуването на зъбен камък или пародонтоза – системно увреждане на околозъбната тъкан. В резултат на това се образуват джобове, в които се натрупват остатъци от храна. В този случай, както се досещате, се налага да посетите стоматолога си, който да премахне зъбния камък. Има още една причина за лошия дъх от устата – кариозните зъби – във възпалената дупчица също може да попадне храна и да настъпи гниене. Кариесът също трябва да се лекува своевременно. Съветваме ви редовно да приемате витамини и комплекси, тъй като развитието на тези заболявания може да се дължи на хиповитаминоза. Яжте повече зеленчуци и плодове.

Предлагаме ви 2 народни рецепти:

1. Залейте 5 супени лъжици смлени пресни борови иглички и 3 супени лъжици смлени шипкови плодчета с 3 чаши гореща вода. Оставете сместа през нощта. Сутринта прецедете през 3-4 слоя маруля. Пийте витаминната настойка през деня.

2. Залейте 1 супена лъжица сушен жълт кантарион с чаша гореща вода, оставете за 1 час, прецедете и изцедете суровината. На чаша от настойката добавете 1 чаена лъжичка аптечна спиртова настойка от прополис. Използвайте този разтвор за изплакване на устната кухина по няколко пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Как да се справя с лошия дъх в устата

  1. Pingback: Лечение на кисти и болен черен дроб със сок от репей

  2. Pingback: Причинителите и враговете на лошия дъх – част 2 | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *