Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шумът е много вреден за здравето

Шумът е една от най-значителните вредности за съвременния човек. Той го съпровожда вкъщи, на улицата, на работата. Градският жител, който е подложен на надпрагови шумови дразнения де­нонощно, най-много страда от действието на този дразнител.

Установено е, че например в Париж в следобед­ните часове шумът надвишава този на Ниагарския водопад. В София шумът по улиците надвишава до­пустимите граници от 80 децибела. Шумът е един от най-сериозните фактори, често надхвърлящ приспособителните възможности на организма. Той въздейства преди всичко върху централната нервна система, предизвиква раздразнителност, неприятни усещания, нарушения на съня. Шумово­то въздействие води до застоен процес в кората на мозъка и до промяната на условните рефлекси. Общото нарушаване на дейноотта на централ- нота нервна система води до понижена умотвена работоспособност, намален обем не паметта и на възможността за приемане и преработване на информацията, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Шумът е много вреден за здравето

  1. Pingback: Първи изпит за твоята рожба | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *