Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да направим ако страдаме от хронично безсъние?

Хроничното безсъние е проява на разстройство на висшите регулаторни центрове на главния мозък, като може да идва и от проблемно функциониране на някои вътрешни органи. Инсомнията засяга здравето и разстройва съществуването ни, особено ако са налице хронични проблеми със съня. С нарастването на ефектите от безсънието човек открива, че е все по-неспособен да управлява и да се справя със стреса от всекидневия живот. Хора със значителен „опит“ в безсънието имат качество на живота, подобно на пациенти с хронични болести като сърдечна недостатъчност и други.

Няма специфичен тест за диагностициране на безсънието. Лечението му трябва да е индивидуално – адаптирано спрямо всеки пациент.

ТО МОЖЕ ДА ВКЛЮЧВА:

  • хигиенни мерки и други традиционни средства;
  • поведенческа терапия;
  • медикаментозно лечение (антихистаминови препарати, барбитурати, небензодиазепинови и бензодиазепинови сънотворни, някои антидепресанти, мелатонин).

Когато говорим за лечение, трябва да се има предвид, че то зависи до голяма степен от причините за възникването на проблема и само преглед при специалист може да гарантира правилното лечение.

Обикновено безсънието е следствие от някакво заболяване или стресове. Така че трябва да търсите причината в хроничното си заболяване и да го лекувате съответно. Както и да направите всичко възможно да се борите с нервните сътресения. Завършвайте деня, без да бързате и да се притеснявате. Не оставяйте за вечерта неизяснените проблеми. Не преяждайте вечер и се въздържайте от продукти, оказващи диуретично действие. Преди сън е желателно да се разхождате 20-30 минути, а час преди лягане си правете топла вана, в която добавяйте 2-3 капки борово масло.

ИЗПИТАНИ НАРОДНИ РЕЦЕПТИ

  • Смесете по една супена лъжица плодчета от глог, валерианови корени, комунига, страхливче и цвят от лайка. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 2 чаши гореща вода и оставете за 3 часа. След това прецедете и пийте по половин чаша четири пъти на ден, независимо от приема на храна. Курсът на лечение е 2 месеца.
  • Смесете по една супена лъжица брезови листа, малинови листа, бял смил, хмелови шишарки. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 2 чаши гореща вода, оставете за 3 часа, след което прецедете. Пийте по половин чаша от настойката четири пъти на ден, независимо от приема на храна. Курсът на лечение е 2 месеца.
  • Смесете по една супена лъжица семена от копър, брезови пъпки, мента, жълт кантарион коприва. Залейте 2 супени лъжци от сместа с 2 чаши гореща вода и оставете за 3 часа. След това прецедете и пийте по половин чаша четири пъти на ден, независимо от приема на храна. Курсът на лечение е 2 месеца.
  • Смесете по една супена лъжица смляна кора от калина, смлени корени от репей, глухарче, пелин, мащерка, змийско мляко и борови пъпки. Приготвя се и се приема по същия начин, както и горните рецепти.Материалът е от в-к „Доктор”

    Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Какво да направим ако страдаме от хронично безсъние?

  1. Pingback: Електрониката ни лишава от сън | Лекува нет

  2. Pingback: Повече от уморена | ПО-КРАСИВИ

  3. Pingback: Какво да хапнете за да заспите сладко | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *