Антикоагуланти се използват години при доказана флеботромбоза

Преди една година получих флеботромбоза. Пия антикоагуланти, спазвам двигателен режим. Интересува ме дали трябва да пия медикаменти за укрепване на вените и дали те са съвместими с антикоагуланта.

Иван Мишев, Видин

Ако диагнозата Ви е потвърдена от специалист съдов хирург и наистина страдате от дълбока флеботромбоза , лечението, което Ви е предписано е правилно.
Индиректните антикоагуланти / синтром/ ще трябва да използвате най-вероятно няколко години при системен контрол на съответните лабораторни показатели /протромбинов индекс/. През деня следва да носите еластичен бандаж /еластични чорапи, бинтове, чорапогащи/. Нощем кракът трябва да е вдигнат върху възглавница. Използването на други медикаментозни препарати не е от решаващо значение, но се счита, че такива лекарства като Детралекс, Ендотелон, Веноплант, Веналот и някои други оказват благоприятно влияние върху венозната стена, подобрявайки състоянието, тонуса и пропускливостта й.
Ако имате възможност посъветвайте се за избора на медикаменти със съдов хирург.

Доц. Виктор КняжевLekuva.net

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *