Профилактика на инсулт с горски чай и сибирски жен-шен

Най-разпространени лекарствени растения за приготвяне на чай са шипката, горската ягода, малина, къпина, липа, жълт кантарион

чай Тези чайове почти не съдържат кофеин и дъбилни вещества, затова пък имат уникален състав от витамини и микроелементи. Използват се при възпалителни процеси, повишават еластичността на стените на кръвоносните съдове и са отлична профилактика при инсулт и инфаркт.

Чаят е полезен и срещу образуване на камъни в бъбреците, както и против бронхит. Укрепва имунната система, помага при безсъние и главоболие. А силният и много сладък чай с мляко е противоотрова при отравяне с алкохол.

Листата от къпина, боровинка и бреза имат прекрасен пикочогонен ефект, дезинфекцират пикочните пътища. Топлият чай с лимон, чер пипер и мед е пикочогонно и потогонно средство при простуда.

Много полезно е да се изпива на ден не по-малко от литър горски чай. Това ще подобри работата на стомаха, ще „отмие“ шлаките от организма. Само след десет дни кожата се изчиства и цветът на лицето се изравнява.

Много ценен препарат е сибирския жен-шен, притежаващ тонизиращо действие. Само след 7 – 8-дневна употреба у изтощения и уморен пациент значително се подобрява сънят, изчезва главоболието, повишава се умствената и физическа работоспособност, освежава се кожата. Доказано е и адаптогенното действие на елеутерокока, както още се нарича сибирския жен-шен. По време на стресови състояния се изработва голямо количество адреналин, който износва организма. Елеутерококът способства за намаляването на адреналина, нормализира дейността на жлезите с вътрешна секреция и на обмяната на веществата. Подмладява организма.

Доказано е, че елеутерококът, жен-шенът стимулира в организма синтеза на РНК, стимулира функцията на половите жлези. Не е токсичен и може да се назначава при старчески изменения на кожата и за профилактика при бързо старее на кожата на лицето при хора със заболявания на черния дроб, стомаха и червата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *