5 причини защо никога не трябва да изхвърляме костилката на авокадото

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Знаете ли, че освен ексфолиращите си свойства, настърганите семена от авокадо могат да бъдат ефективно средство за премахване на пъпки?

Това е плод, който се отличава със своите антибактериални и противогъбични ефекти, благодарение на способността си да неутрализира различни токсични микроорганизми.

Семената на авокадото са богати на сапонини, които са отговорни за подобряване на метаболитната функция. Сапонините също така се отърват от „лошия“ холестерол на тялото ви.

В същото време семките от авокадо се открояват, защото са богати на минерали като калций и магнезий. Освен това има много витамин С.

За да се насладите на всичките му предимства, можете да го използвате както външно, така и вътрешно. Външно може да се използва като козметично средство. Вътрешно можете да използвате семена от авокадо като хранителна добавка.

Костилките от авокадо антибактериални свойства. Затова е идеален, ако имате кожни раздразнения, проблеми с косата, мазна кожа или пърхот.

Освен това може да изсветли тена на кожата ви и да подобри общото здраве на кожата и косата. Консумацията на семена от авокадо се препоръчва за няколко различни неща, включително:

  • Затлъстяване
  • Атеросклероза или проблеми с кръвното налягане
  • Лечение на възпаление или лошо храносмилане
  • Това е продукт, който може да бъде идеален като хранителна добавка в салати и смутита, наред с други неща.

Не забравяйте, че преди да консумирате семена от авокадо, трябва да премахнете кафявата обвивка.

Настържете обвивката, след това накълцайте семето. След това се пече на ниска температура за един час.

Ако изпечете напълно семето, това ще отнеме 2 часа. И в двата случая ще трябва да свалите обвивката и да натрошите пулпата на семената.

Не го яжте преди да го изпечете!

Приложения на костилките от авокадо

  • Ексфолиант: За да го използвате като ексфолиант, ще трябва да смачкате семето на авокадото. Когато го направите на прах, смесете го с утайка от кафе и сол. След това го нанесете върху кожата си с нежен масаж.
  • Семената от авокадо могат да бъдат много ефективни в борбата с пъпки и други кожни несъвършенства. За да подготвите лечението за сушене, трябва да смесите натрошеното семе с топла вода, за да получите паста. Ако искате, можете да добавите и масло от чаено дърво, което има противогъбични свойства. Нанесете сместа върху пъпката и я оставете да подейства за 4 до 6 минути. Ще видите, че изсъхва петна бързо.
  • Маска за лице: За да направите маска със семена от авокадо, ще трябва да смесите натрошените семена с глина на прах. След това добавете вода, докато получите кремообразна субстанция. Накрая го нанесете върху кожата си. Внимавайте да не докосвате зоната около очите си. Оставете да действа 15 минути. След това изплакнете и хидратирайте с хидратиращ крем.
  • Крем за коса: За да направите изглаждащ крем за коса, ще трябва да смесите литър вода с настъргано семе от авокадо. След това го гответе 30 минути на среден огън. Накрая прецедете течността и я нанесете като изплакнете косата си след измиване с шампоан. Ще видите, че косата ви е много по-мека и има по-малко къдрене.
  • Салати: Семената от авокадо могат да се използват перфектно във всяка салата. Но е по-добре да го смесите със зеленчуци или със самото авокадо. За да направите перфектна салата, нарежете зеленчуците и авокадото на едро. Натрошете семето на авокадото (предварително изпечено според предходните инструкции).

Източници:7 Reasons To Never Throw Away An Avocado Seed – Step To Health

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *