Минералните бани топят шипове

Болката от шиповете може да бъде нетърпима, затова пациентите трябва да се научат как да се справят с нея

шипове баня Един доста разпространен метод за увеличаване прага на търпимост на болка е психотерапията.

Истината е, че хроничният стрес сваля прага на болката и затова много хора не издържат и на най-малки неприятни усещания по тялото си. На хроничните мъки помагат още масажи, физиотерапия, лечебна физкултура, хипноза. Лекарствата, които увеличават прага на поносимата болка, са антидепресанти, антиепилептични средства. А за преодоляване болката от разкъсванията на тъканите помагат противовъзпалителните лекарства. Колкото и да е странно, понякога вълшебен се оказва плацебо ефектът, или вярата в лекаря, в използвания метод или в лечебното заведение. При други случаи -хомеопатията или операция на шипа с иглотерапия или хипноза, които за жалост не се правят у нас. Едно от най-предпочитаните спасения е лечението с минерални бани във Велинград, село Баня или Сапарева баня. За укротяването на шиповете помага още дълбоката рентгенова терапия, която се прави в ИСУЛ, или плуването. Ако случаят е много тежък, може да се направи операция за изрязване на шипа.

При шип в коляното не бива да се носи тежко, да се тича и мястото да се товари. При шип на гърба е важно матракът да е ортопедичен и да подкрепи гръбнака при лягане. Обикновено шиповете се появяват след 50-годишна възраст, когато спада нивото на половите хормони и започва изтъркването на ставите. Може да се развият и по-рано, когато ръцете или краката са криви или човек е претърпял травма, ставата се е изкривила и се е получило триене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *