Как да избегнем офисните заболявания?

Печално известното неправилно хранене, плюс недостатъчното движение води до затлъстяване, което увеличава риска от инфаркт и инсулт

офис болест

А вездесъщият прах, натрупващ се върху покритията и по пода, превръща в ад живота на хората, склонни към алергии.

Прибавяме и непрекъснато работещата техника – източник на шум, радиация и прегряване на въздуха.

Друг основен негативен фактор е психологическото и емоционално напрежение, натрупващо се през целия работен ден. Особено това се забелязва в големите колективи, когато много хора работят в обща зала. Нищо чудно, че в края на работния ден човек усеща невероятна умора и опустошеност.

Болки в гърба, хиподинамия, артрит, полиартрит, други заболявания на костно-мускулната система… Средно 75 – 90% от жителите на развитите страни на възраст 35 – 55 години се обръщат към специалисти с болки в гърба. Болка в гърба между лопатките и на нивото на кръста, както и епизодична пулсираща болка в ставите на ръцете и краката могат да бъдат признаци на остеохондроза, радикулопатия, хормонална спондилопатия и други подобни заболявания. Липсата на своевременни мерки води до ограничаване на подвижността, бърза уморяемост и като следствие – неефективна работа и депресия. Тунелен синдром Според статистиката всеки шести постоянен потребител на компютър развива това заболяване, при това жените са подложени в по-голяма степен от мъжете. Ако работите с компютърна клавиатура и мишка повече от 4 часа в денонощие, тунелният синдром се развива с голяма вероятност. Симптомите са слабост в мускулите, болка в китката, усещане за „мравучкане“, а по-късно – изтръпване в областта на палеца и показалеца. Прогресирането на синдрома завършва с пълна загуба на подвижност на китката, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *