Онколозите научиха как да победят смъртоносния рак на кръвта

Рак на кръвта се лекува трудно, обаче онколозите откриха как да накарат раковите клетки да се самоубият и с това намалиха шанса левкемията да се завърне отново

Някои видове левкемия онколозите успяват да се победят чрез сложно и продължително лечение, но все още тя се смята за смъртоносно заболяване. Учените от медицинския интердисциплинарен изследователски институт на Южна Австралия SAHMRI и Центъра за персонализирана антиракова медицина към Университета на Аделаида твърдят, че постигнатия от тях успех е ключът към решаване на всички проблеми, не само при рак на кръвта. Според News.com.au, новото средство постига успех при много по-малко страничните ефекти.

Онколозите научиха как да победят смъртоносния рак на кръвта
Онколозите научиха как да победят смъртоносния рак на кръвта

Стратегията на изследванията е „правилата на играта“ да се променят  разказва директорът в направление „Онкология“ професор д-р Дебора Уайт. „Разработихме методи, чрез които да принудим раковите клетки да унищожат самите себе си. Целта е не само подобряване на терапията на хроничната миелоидна левкемия, а изобщо на всички ракови заболявания.“

По принцип това ще помогне да се избегнат рецидиви, като повторната поява на рак. Новата терапия е с намалена продължителност и за разлика от стандартните противоракови лечения, се правят много краткотрайни процедури с повишена интензивност. Лекарството е получено чрез манипулиране на протеина STAT 5. Той има решаващата дума, дали раковата клетка ще умре.

Този протеин е възможно да бъде блокиран и чрез съществуващите лекарства на пазара. Така че достъпността на новото противораково средство гарантирана. Разработената от изследователи схема на интензивна терапия вече работи и дава резултати. Приложението й силно контрастира с класическите методи с продължително лечение и инвалидизиращи странични ефекти. Освен при левкемии, новият подход осигурява успех и други видове рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *