Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Онколозите научиха как да победят смъртоносния рак на кръвта

Рак на кръвта се лекува трудно, обаче онколозите откриха как да накарат раковите клетки да се самоубият и с това намалиха шанса левкемията да се завърне отново

Някои видове левкемия онколозите успяват да се победят чрез сложно и продължително лечение, но все още тя се смята за смъртоносно заболяване. Учените от медицинския интердисциплинарен изследователски институт на Южна Австралия SAHMRI и Центъра за персонализирана антиракова медицина към Университета на Аделаида твърдят, че постигнатия от тях успех е ключът към решаване на всички проблеми, не само при рак на кръвта. Според News.com.au, новото средство постига успех при много по-малко страничните ефекти.

Онколозите научиха как да победят смъртоносния рак на кръвта
Онколозите научиха как да победят смъртоносния рак на кръвта

Стратегията на изследванията е „правилата на играта“ да се променят  разказва директорът в направление „Онкология“ професор д-р Дебора Уайт. „Разработихме методи, чрез които да принудим раковите клетки да унищожат самите себе си. Целта е не само подобряване на терапията на хроничната миелоидна левкемия, а изобщо на всички ракови заболявания.“

По принцип това ще помогне да се избегнат рецидиви, като повторната поява на рак. Новата терапия е с намалена продължителност и за разлика от стандартните противоракови лечения, се правят много краткотрайни процедури с повишена интензивност. Лекарството е получено чрез манипулиране на протеина STAT 5. Той има решаващата дума, дали раковата клетка ще умре.

Този протеин е възможно да бъде блокиран и чрез съществуващите лекарства на пазара. Така че достъпността на новото противораково средство гарантирана. Разработената от изследователи схема на интензивна терапия вече работи и дава резултати. Приложението й силно контрастира с класическите методи с продължително лечение и инвалидизиращи странични ефекти. Освен при левкемии, новият подход осигурява успех и други видове рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *