Откриха нова полза за здравето от зелените домати

Американски учени откриха нова полза за здравето от доматите

Всички обичаме да похапваме домати на салата или на сок или в гозбите. Те придават не само много добър вкус, но и са богати на полезни вещества. Учени от Университета в Айова, САЩ, са открили нови ползи за здравето от доматите. За него решихме да ви разкажем днес. Откритието се отнася за зелените домати и е за лечението на мускулна атрофия.

След продължителни изследвания учените са открили, че зелените домати лекуват мускулна атрофия, която причинява обездвижване на мускулите и на цялото тяло. Лечебното си действие зелените домати дължат на естествено съдържащото се в тях вещество томатидин.

зелени домати
Учени откриха нова полза за здравето от доматите

То е характерно само за зелените домати. Оказало се полезно за растежа на мускулните влакна и за повишаване на здравината им. При направените опити в лабораторни условия учените са били свидетели направо на чудо. Те видели как приложения томатидин върху мускулни клетки ги е направил по-силни и устойчиви, без да увеличават масата си. Това е революционно откритие и дава надежда за болните от мускулна атрофия, също и много полезно средство за хора с големи мускулни натоварвания и за спортистите.

Експериментите със зелените домати са част от изследвания за търсене на биологически активни вещества в полза за здравето на хората. Не е нова традиция да се търсят полезни вещества в природните дарове. Все повече учени търсят в плодовете, зеленчуците и в други растения лекове за болести.

Мускулната атрофия се развива след травма, рак, наранявания или здравословни проблеми със сърцето. Откритието за свойствата на томатидин е революционно, понеже той предизвиква промени в гена на мускулните влакна и води до тяхното нарастване. За зелените домати вече ще знаем, че освен за туршия през зимата стават и лек против мускулна атрофия.

витамин B17 Leat
Новият B17 Комплекс Форте: витамин B17 + рейши, чага, кладница, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *