Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откриха нова полза за здравето от зелените домати

Американски учени откриха нова полза за здравето от доматите

Всички обичаме да похапваме домати на салата или на сок или в гозбите. Те придават не само много добър вкус, но и са богати на полезни вещества. Учени от Университета в Айова, САЩ, са открили нови ползи за здравето от доматите. За него решихме да ви разкажем днес. Откритието се отнася за зелените домати и е за лечението на мускулна атрофия.

След продължителни изследвания учените са открили, че зелените домати лекуват мускулна атрофия, която причинява обездвижване на мускулите и на цялото тяло. Лечебното си действие зелените домати дължат на естествено съдържащото се в тях вещество томатидин.

зелени домати
Учени откриха нова полза за здравето от доматите

То е характерно само за зелените домати. Оказало се полезно за растежа на мускулните влакна и за повишаване на здравината им. При направените опити в лабораторни условия учените са били свидетели направо на чудо. Те видели как приложения томатидин върху мускулни клетки ги е направил по-силни и устойчиви, без да увеличават масата си. Това е революционно откритие и дава надежда за болните от мускулна атрофия, също и много полезно средство за хора с големи мускулни натоварвания и за спортистите.

Експериментите със зелените домати са част от изследвания за търсене на биологически активни вещества в полза за здравето на хората. Не е нова традиция да се търсят полезни вещества в природните дарове. Все повече учени търсят в плодовете, зеленчуците и в други растения лекове за болести.

Мускулната атрофия се развива след травма, рак, наранявания или здравословни проблеми със сърцето. Откритието за свойствата на томатидин е революционно, понеже той предизвиква промени в гена на мускулните влакна и води до тяхното нарастване. За зелените домати вече ще знаем, че освен за туршия през зимата стават и лек против мускулна атрофия.

витамин B17 Leat
Новият B17 Комплекс Форте: витамин B17 + рейши, чага, кладница, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *