Еврика! Вълшебен гел убива глада!

Гел-чудо е разработен от учени в Бирмингамския университет. Той съдържа два ингредиента, които в контакт със стомашния сок се разширяват и образуват плътно желе. Тази маса се усвоява бавно и задълго поддържа усещането за ситост.

slabaИдеята на учените е този гел да се влага в продуктите за отслабващи, описват от meddaily.ru . Проблемът със затлъстяването на днешното човечество е повлиян от факта, че то все по-често се храни с меки и полупреработени храни. Организмът ги усвоява много бързо и затова постоянно се усеща потребност от похапване.

В състава на гела са включени хидроколоиди, които реагират на кисела среда. Получават ги от водорасли, нишесте и цитрусови ципи. Смесването им дава лепкаво, разтворимо във вода вещество. При нормални условия хидроколоидите се използват в хранителните продукти като сгъстители. В стомаха поради киселата среда образуват гелообразна маса.

Откритието има една слабост: новият продукт потиска глада, но не дава на организма източник на енергия. В гела липсват каквито и да било захари. Затова специалистите в момента са концентрирани около тази задача: как да съчетаят гела-чудо със захар или нишесте. Разработката без съмнение е интересна, но повдига някои въпроси. Защо е необходима цялата тази суетня, когато нещата могат да бъдат и по-простички. Яжте по-малко и се движете повече и всичко ще бъде наред!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *