Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 на 2 – най-лесния и изпробван начин да отслабнете

Един от най-безопасните и лесни начини да отслабнете и диетата „5:2″. Какво представлява тя?

 

майкъл мосли

Д-р Майкъл Мосли станал герой в английско предаване, когато по време на ефир казал, че за отслабване е необходимо да ограничаваме употребата на калории само два дни седмично, а през останалото време да се храним както обикновено. Той акцентирал върху това, че благодарение на този принцип свалил 6 кг за 6 седмици без мъчително гладуване, сложни диети и вреда за организма.

И наистина, според мнозина диетолози и специалисти в областта на правилното хранене този подход към отслабването е най-безопасен и продуктивен. Известният диетолог Елспет Стюард сравнила множество съвременни диети и потвърдила универсалността на метода 5:2.

От названието на диетата става ясно, че седмицата се разделя на две – пет и два дни. В течение на пет дни можете да се храните както обикновено, а два дни да са ви разтоварващи, при това не е задължително да са последователни. Изхождайки от това, че една жена има нужда средно от около 2000 калории дневно, за постигането на резултат два дни в седмицата трябва да снижите тази цифра 4 пъти – тоест да употребявате не повече от 500 калории на ден.

По време на разтоварващите дни трябва да се ядат продукти, богати на белтъчини и бавни въглехидрати, както и зеленчуци и салати. Под забрана са сладките сокове, кофеинсъдържащите напитки, сладкото и тестеното. В останалите дни можете да не се ограничавате особено. Разбира се, това не означава да употребявате фаст фуд, полуфабрикати, да преяждате и да поглъщате всичко наред. Най-добре е, ако се придържате към здравословното хранене – риба, пилешко месо, зеленчуци, пълнозърнест хляб. Приготвяйте храната си самостоятелно – така ще сте сигурни какво съдържа ястието ви и ще избегнете употребата на излишни мазнини дори в обикновените дни.

Не бива да се забравят и спортните тренировки. Отделяйте поне по 30 минути на ден за гимнастика, крос, йога или каране на велосипед. В дните, които сте избрали за разтоварващи, организмът може да е отслабен, затова се въздържайте от физически натоварвания и акцентирайте на почивката и покоя.

Специалистите твърдят, че според статистиката най-сложните дни за спазване на диета са понеделник и четвъртък, затова се ориентирайке към други разтоварващи дни. При това, ако по време на периода „2″ от диетата усетите неразположение или силна слабост, можете да повишите допустимата норма с 200 калории.

След откриването на този уникален начин за отслабване изследователи от Балтиморския институт публикували материали по проблема на стареенето. Учените забелязали, че човек, който ограничава два дни менюто си, е с по-устойчиво ниво на захар в кръвта и рискът от възникване на диабет е намален, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *