Владо Карамазов: Всеки може да се предпази от диабет с елементарни упражнения!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

„Отделяйте по половин час на ден за разходки“, съветва звездата от „Дървото на живота“

Vlado-KaramazovАктьорът Владо Карамазов е категоричен, че всеки може да се предпази от диабет, стига да отделя малко време за себе си всеки ден. В момента той е лице на кампанията „Открито за диабета“ и казва, че се надява да успее да помогне на повече хора.

„Българите нямат достатъчно информация за подобен тип неща, а всъщност целта на кампанията е да осведоми хората как да се предпазят от диабета и как да живеят с него. Аз самият научих много нови неща, които вероятно и хората не знаят“, коментира пред в. „Доктор“ актьорът.

Карамазов е потресен от факта, че много малки дечица у нас са болни от диабет. Той обаче е на мнение, че възрастните могат да се предпазят от това заболяване.

„Нещата, които човек може да направи за себе си, са съвсем елементарни. Например 30-минутно ходене на ден намалява риска от това заболяване с 40%. Според мен всеки би могъл да се разхожда 30 минути на ден, дори и възрастните хора. Какво пречи да ходят в парка със своето куче?!

Потресе ме обаче, че толкова малки деца се разболяват от диабет, че близо 600 000 българи страдат от тази болест. Това ме кара да си мисля, че всеки човек има в семейството си болен от диабет или познава такива хора…“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *