Колко здравословна е закуската мюсли?

Напоследък популярната закуска мюсли е подложена на какви ли не критики – експерти в областта на здравословното хранене са на мнение, че ползите от нея са силно преувеличени.

musliИзследване на екип от Кардиф, Великобритания реабилитира мюслито, доказвайни несъмнената му полезност.
Съмненията спрямо мюслито в повечето случаи опират до факта, че ингредиентите му са доста калорични. По тази причина някои диетолози дори го причисляват към вредните храни.

Сега обаче излиза, чеи на мюслито му е рано да се пенсионира! То е полезно, но дозата му трябва да бъде разумно избрана и ползвана.

Ето ги и последните заключение на групата от Кардиф: мюслито е изключително полезно за умствената дейност и за храносмилането. При експеримента доброволци на възраст от 30 до 80 години в продължение на четири седмици всяка сутрин похапвали по 40 грама мюсли. След четири месеца всички се намирали в добро разположение на духа. Чувството на постоянна умора се редуцирало с 10%, а работата на главния мозък силно се подобрила. Положителните промени в човешкото поведение всъщност започнали още след първата седмица на експеримента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *