От храносмилането зависи успешното лечение на рака

Състоянието на храносмилателната система определя до голяма степен дали лечението на един раково болен пациент ще е успешно.

himioterapiya2Колкото по-добро е състоянието на храносмилането – толкова по-сериозна химиотерапия може да понесе един човек. Стабилните дози препарати могат по-скоро да приближат леталния изход, ако въпросната система е проблемна. Изследователи от университета в Мичиган доказват експериментално, че поддържането на храносмилането в пълен ред е ключът към преживяване при злокачествено заболяване.

Групата дори е открила молекулите, които могат да стабилизират храносмилането в подобни случаи.
Храносмилателната система използва специални молекули за стимулация на стволовите клетки, които бързо възстановяват нанесените на тъкани и органи поражения. При храносмилане в идеално състояние човек може да победи дори занемарения рак, който е направил метастази по цялото тяло, описват от medikforum.ru.

Това все пак са само предварителни изводи от изследванията, проведени с мишки. Учените считат, че в бъдеще получените данни могат да се приложат при лечението на раково болни пациенти в запуснато състояние. Хората ще имат шанс да преживеят, ако започнат да се грижат за храносмилателната си система.
Главният проблем на химиотерапията не е в нейната неудачност – тя е способна да унищожи злокачествените клетки. Но по същество химиотерапията убива пациентите с токсини, преди да успее да ги излекува от рака. Откритието на учените е в специален вид молекули, способни да възстановят повредите в храносмилателната система. “Поправена”, тя ще е в състояние да влияе оздравяващо на цялото тяло след въздействието на химиотерапията и облъчването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *