Какви са страничните ефекти от епидуралната анестезия?

Често пациентите, които са били подложени на епидурална анестезия, се оплакват от силно главоболие, което може да отшуми в рамките на 3 дни или на 2 и повече седмици

упойка

Препоръчва се спазване на постелен режим, приемане на повече течности и на аналгетици. Причина за главоболието са увреждания на мозъчната обвивка и попадане на гръбначномозъчна течност в епидуралното пространство. Съществува риск вместо в епидуралното пространство упойката да се инжектира в гръбначномозъчния канал, а в такъв случай пациентът може временно да загуби способност да се движи, пише вестник „Всичко за семейството“.

Не се изисква лечение на симптомите, които се появяват след епидуралната анестезия. Ако всичко е направено както трябва, най-вероятно неразположението ще отмине за няколко часа. В повечето случаи лекарят взима решение дали да се ползва епидурална анестезия или родилката може да се справи с болката и сама. Често това се обсъжда преди самото раждане. Тази упойка има по-малко вреди от пълната, както за самата родилка, така и за бебето. Добре е да имате доверие в екипа, който ще извършва раждането, за да сте спокойна и уверена, че всичко, което се случва ще има добър край.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *