Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са страничните ефекти от епидуралната анестезия?

Често пациентите, които са били подложени на епидурална анестезия, се оплакват от силно главоболие, което може да отшуми в рамките на 3 дни или на 2 и повече седмици

упойка

Препоръчва се спазване на постелен режим, приемане на повече течности и на аналгетици. Причина за главоболието са увреждания на мозъчната обвивка и попадане на гръбначномозъчна течност в епидуралното пространство. Съществува риск вместо в епидуралното пространство упойката да се инжектира в гръбначномозъчния канал, а в такъв случай пациентът може временно да загуби способност да се движи, пише вестник „Всичко за семейството“.

Не се изисква лечение на симптомите, които се появяват след епидуралната анестезия. Ако всичко е направено както трябва, най-вероятно неразположението ще отмине за няколко часа. В повечето случаи лекарят взима решение дали да се ползва епидурална анестезия или родилката може да се справи с болката и сама. Често това се обсъжда преди самото раждане. Тази упойка има по-малко вреди от пълната, както за самата родилка, така и за бебето. Добре е да имате доверие в екипа, който ще извършва раждането, за да сте спокойна и уверена, че всичко, което се случва ще има добър край.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *