Жените са програмирани да преяждат!

Жените са родени да преяждат и поддържането на слаба фигура за слабия пол означава да върви срещу природата си.

hrana-yadeneЖенският мозък биологически е програмиран да командва тялото да потребява колкото може повече калории, смятат учени от Държавния университет в Мичиган. Medikforum.ru цитира изводите от тяхно изследване, при което тезата е била потвърдена експериментално чрез опити с лабораторни мишки. Самките показали значително по-изявена склонност към преяждане в сравнение със самците. Това е първото изследване, което доказва полово различие при процесите на преяждане у животни. Учените са убедени, че изводите се отнасят и за хората. Значи няма нищо случайно в това жените по-често да имат проблеми с наднорменото тегло – и тук не става въпрос за културни норми, а за чиста биология.

Жените са склонни да преяждат десет пъти повече, отколкото мъжете. Злоупотребяващите с храната хора поглъщат голямо количество продукти, без да са в състояние да контролират или ограничат този процес. Сред жертвите на булимията бе принцеса Даяна, както и Опра Уинфри и Джанет Джексън.

Прието е да се счита, че жените по-често преяждат поради психологически и културен натиск – значително по-тежък върху слабия, отколкото върху силния пол. Но очевидно става дума и за чиста биология – след като нещата стоят по същия начин и при мишките! Все пак от тях никой не очаква да бъдат слаби!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *