Парацетамолът лекува не само тялото!

Парацетамолът помага да се овладее не само физическата, но и емоционалната болка.

paracetamol2Новите способности за лечение на парацетамола са разкрити от изследователи в Университета на Британска Колумбия в Канада.

Изяснено е, че парацетамолът е подходящ за лечение и на негативни емоционални състояния, съобщават от medikforum.ru. Популярното обезболяващо редуцира симптомите на така наречения екзистенциален страх – безпокойство, което възниква от липсата на усещане за смисъла на живота и ужас пред смъртта. Много деца например изпитват този страх когато научат, че един ден и те ще умрат.
“Болката е понятие, което е нещо повече от усещането за увредено място в тялото или, да кажем, усещането за някаква обида. Тя е и натрапчивото безпокойство, което изпитваме при сблъсък с нещо плашещо и неизбежно – разяснява ръководителят на изследването Даниел Рандълс. – Независимо от източника на болката, парацетамолът потиска сигналите до главния мозък, че нещо не е наред.”

Канадското откритие дава надежда, че някои натрапчиви психически състояния, включително мании и фобии, могат да се лекуват чрез правилно подбрани дози обезболяващи. При това не става дума за аналгетици, предизвикващи наркотичен ефект – а за съвсем обикновени лекарства, които се продават без рецепта и не формират физическа зависимост.

На този етап парацетамолът се е оказал ефективен при състояния на екзистенциален страх. Предстои да се провери дали той е ефективен и при други фобии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *