Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жените могат да оглушеят ако предозират болкоуспокояващите

Едва ли има човек, който да не е ползвал болкоуспокояващи

Ако не се ползват разумно, те могат да причинят не малки щети. Според изследователи от клиниката „Брайджам“ в Бостън, щата Масачузетс, с това заплашва жените приемът на такива разпространени аналгетици, като ибупрофен и парацетамол. Аспиринът не влиза в тази група и продължава да бъде едно от най-надеждните болкоуспокояващи.

Според това изследване честата употреба на гореизброените препарати може да влоши слуха на жените. Особено чувствителни към този страничен ефект на аналгетиците са жените под 50 години. Авторите на изследването стигнали до този извод, след като проучили данните за 62 261 жени, включени в експеримент от 1995 до 2009 г. При започването му възрастта на участничките била между 31 и 48 г. В края за влошаване на слуха съобщили повече от 10 000 жени.

Затова внимателно с аналгетиците, за да не ви се наложи да търсите специалист по уши нос гърло, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *