Как да ОТСЛАБНАТ хората с кръвна група А?

Диетата според кръвната група не е нискокалорична диета, защото не ограничава количеството на позволените храни

отслабване

Тя лишава организма само от тези, които са вредни за дадения човек. Целта е не само намаляване на теглото, а подобряване на общото здравословно състояние.

Към нея спадат 37.8% от хората на Земята. Старателни и отговорни, обичат хармонията и реда. Дружелюбни и спокойни, склонни към лидерство, но по-често са добросъвестни изпълнители с добра адаптивност за работа в екип. Стремят се към перфекционизъм във всичко.

Силни страни: Добра адаптация към промяна в диетата и обкръжаващата среда. Ефективна работа на имунната и храносмилателната система при вегетарианска програма на хранене.

Слаби страни: Имат чувствителна храносмилателна система и проблемен имунитет, податлив на всяка инфекция, изявена нестабилност на нервната система. Предразположени са към сърдечносъдови проблеми, анемии и диабет.

Диета: пълно вегетарианство.

Добри храни: зеленчуци, бобови, зърнени продукти, плодове (без портокали, мандарини, ананас, банани и кокос), ядки и семена.

Да се ограничат: захар, млечни продукти (най-добре да се заменят със соеви), птиче месо, риба.

Забранени храни; каотофи, морски дарове, червено месо. Haнапитки: Позволени са кафе, зелен чай, червено вино, сокове от моркови и грейпфрути, вода с лимонов сок. Да се избягват черен чай, портокалов сок и всички газирани.

Препоръчват се вит. В, С и Е, калций, желязо, цинк, селен, хром и бифидобактерии. Да се ограничи вит. А, а вит. от В-групата е най-добре да се получават от храната.

Специални препоръки: Тъй като хората от тази кръвна група са предразположени към вегетарианство, имат сериозни проблеми с храносмилането на месото. То забавя метаболизма им и води до натрупване на мазнини. Затова е най-добре да ядат по-леките птичи меса. Това ще им позволи да запазят теглото си. Избягвайте и пикантните храни, киселите, ферментиралите и солените продукти, картофите. Киселото мляко е за предпочитане пред прясното. Яйцата са добър източник на белтъчини и микроелементи. Броколито също. Добре е по-често да ядете лук и чесън. Ограничете шоколада.

Добре ви се отразяват плуването, аеробиката, стречингът, но най-успешно работите под ръководството на треньор. Понасяте без проблем продължително кардионатоварване, най-добре в интервален режим. Силовите тренировки не са за вас. Чувствате се отлично в отбор, съветват от списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *