Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои хора са склонни към алкохолизъм!

Известно е, че тяга към алкохола не изпитва всеки човек. Обикновено алкохолик ставаш в резултат на продължителна редовна употреба на спиртни напитки, но зависимостта се определя от личностни характеристики и фактори.

Алкохолизъм – ето какво трябва да знаете!

Дали ще обичаш чашката или не, често зависи от трудностите в социализацията, от умението да живееш в общество от себеподобни, твърдят психолози.

Националната служба по здравеопазване във Великобритания е описала няколко типа алкохолици, които имат различни мотиви да се наливат. Да помислим дали това са само етикети за Острова – или класификацията може да бъде универсална!

алкохолизъм
Кои хора са склонни към алкохолизъм?

Ето типажите според medikforum.ru:

– Хора, пиещи за снемане на напрежението. Обикновено те са мъже на възраст 45 до 59 години. Чиновници, физически работници, които не са в състояние да подобрят живота си.

– Хора, пиещи от скука. Наливат се, за да убият времето, което не знаят с какво да запълнят.

– Депресивни алкохолици – мъже и жени; алкохолът им внушава измамно чувство за безопасност.

– Компенсиращи алкохолици – чашката ги сближава с други хора, контактите са опростени благодарение на спиртните градуси.

– Хора, пиещи за компания – конформисти, които се страхуват да се откъснат от колектива, да бъдат като всички.

– Пияници-хедонисти: хора със семейство и деца, за които това е вариант “да се направят”, да се откъснат от реалния живот с неговите отговорности, макар и за малко.

– Алкохолици тип “мачо”: мъже, които търсят внимание. Не е задължително то непременно да бъде женско. Напиват се зрелищно, по възможност в многолюдни кръчми.

Алкогард алкохолизъм
АЛКОГАРД – помага при алкохолизъм и проблеми с черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *