Мъж остана жив след токов удар от 11 000 волта!

Английски работник оцеля по чудо след страшен токов удар. Том Шарп засегнал неволно подземен кабел с високо напрежение, докато извършвал строителни работи с чук.

tomШарп бил нает за строителни работи на паркинг в британското графство Даръм, пише medikforum.ru с позоваване на британски медии. Работникът не бил предупреден за подземната елмрежа и спокойно се трудел на площадката, където трябвало да се постави ограда. При един от ударите с чука той улучил високоволтов кабел. Електрическият заряд, който го пронизал, бил толкова силен, че с енергията от него можели да се задействат 250 000 електрически камини!
Чудо е, че 52-годишният мъж изобщо останал жив. По-голямото чудо следва нататък, защото се наложило сложно и дълго лечение на клетника. От токовия удар дрехите му се разтопили и се набили в кожата, която се свличала и го побърквала от болки. Най-силно са пострадали лицето, ръцете и шията на Том Шарп.
Лечението на подобни състояния изисква висок професионализъм и търпение. Том останал за интензивно лечение в болницата един месец, а сетне рехабилитацията му продължила повече от година от дома. На Том му се налагало да посещава физиотерапевт, да се консултира с дерматолог и пластичен хирург. И редовно да ходи на психотерапевт, защото посттравматичното му разстройство все още мъчително напомня за преживяното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *