ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предотвратите токовия удар при деца

Заплахите дебнат малките деца почти навсякъде в къщата ви. Контактите, електрическите уреди та дори и електрическата четка за зъби могат да бъдат опасни за вашето дете. Вместо да се безпокойте за детето си трябва да действате. На първо място трябва да обезопасите контактите това трябва да е първото нещо което трябва да направите, когато детето ви започне да се придвижва с пълзене или с проходилка. Ако е необходимо трябва да закупите нови контакти с предпазни капачета и да подмените старите с тях. Когато ги използвате вкарайте щепселите до края, така че дори детето да се докопа до шнура да не може да го измъкне. Можете също така и да сложите мебели пед контактите така че малкото ви дете да не може да се доближи до тях.

Дръжте шнуровете на електроуредите далеч от ръцете на детето ви. Не използвайте разклонители в стаята на детето ви. Абсолютно е забранено да има оголени и необезопасени кабели в стаята на детето ви, тъй като малките деца отделят доста лиги и те могат да попаднат върху такива кабели.

Не забравяйте незавити докрай фасунги в крушките на нощните лампи, тъй като малките деца могат лесно да достигнат до тях. Друг инцидент, който е възможно да се случи с нощната лампа е детето може лесно да се изгори на нея. Затова е необходима да преместите лампата на високо или временно да се откажете от използването и.

Не слагайте електроуреди близо до вода. Ако все пак не можете да ограничите това нещо то тогава помислете за по висок шкаф на тези места за да ограничите достъпа до тях.

Ако все пак малкото дете има изгаряния от токов удар трябва да:

  • Проверите колко са сериозни.
  • Да облеете засегнатото място със студена вода за около 2-3 минути.
  • Да поставите стерилна марля на засегнатото място.
  • Да не отлепяте дрехите на засегнатото място.
  • Веднага да потърсите лекар, ако имате съмнения за токов удар дори и най-минимални.

Дори и за кратко електрическият ток може да увреди мускулите, артериите и органите. Затова незабавно заведете детето на лекар, той ще прецени какви изследвания трябва да се направят и как да бъде лекувано детето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да предотвратите токовия удар при деца

  1. Pingback: Мъж остана жив след токов удар от 11 000 волта! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *