Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъж остана жив след токов удар от 11 000 волта!

Английски работник оцеля по чудо след страшен токов удар. Том Шарп засегнал неволно подземен кабел с високо напрежение, докато извършвал строителни работи с чук.

tomШарп бил нает за строителни работи на паркинг в британското графство Даръм, пише medikforum.ru с позоваване на британски медии. Работникът не бил предупреден за подземната елмрежа и спокойно се трудел на площадката, където трябвало да се постави ограда. При един от ударите с чука той улучил високоволтов кабел. Електрическият заряд, който го пронизал, бил толкова силен, че с енергията от него можели да се задействат 250 000 електрически камини!
Чудо е, че 52-годишният мъж изобщо останал жив. По-голямото чудо следва нататък, защото се наложило сложно и дълго лечение на клетника. От токовия удар дрехите му се разтопили и се набили в кожата, която се свличала и го побърквала от болки. Най-силно са пострадали лицето, ръцете и шията на Том Шарп.
Лечението на подобни състояния изисква висок професионализъм и търпение. Том останал за интензивно лечение в болницата един месец, а сетне рехабилитацията му продължила повече от година от дома. На Том му се налагало да посещава физиотерапевт, да се консултира с дерматолог и пластичен хирург. И редовно да ходи на психотерапевт, защото посттравматичното му разстройство все още мъчително напомня за преживяното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *